Tre personer omkom og 26 ble skadd da bussen skled utfor veien og veltet på riksvei 72 i Inndal i Verdal kommune i Nord-Trøndelag.

16 personer kom uskadd fra ulykken, som skjedde på det som skulle være en «hyggetur» til Östersund for TrønderBilenes pensjonister og ansatte.

Noen ungdommer var også med på turen, ble det opplyst på en pressekonferanse i Levanger lørdag ettermiddag

– Dette er svært alvorlig for oss. Det går veldig sterkt inn på oss, sa fungerende administrerende direktør Lise Betsvold Mjøsund i TrønderBilene på pressekonferansen.

Hun orienterte om ulykken sammen med politiadvokat Ludvig Strugstad i Nord-Trøndelag politidistrikt, Hilmar Hagen fra Helse Nord-Trøndelag og ordfører Bjørn Iversen i Verdal.

De omkomne er to kvinner på 55 og 66 år og en mann på 64 år. Alle er fra Nord-Trøndelag, melder adressa.no

Svingete

Ulykkesstedet ligger på en svingete veistrekning like ved elva Inna. Det var meget glatt føre – snøhålke – der ulykken skjedde.

– Lokalklimaet er problematisk, sier ordfører Bjørn Iversen.

Bussen hadde piggdekk på forhjulene, og doble upiggete dekk bak.

Sporene på ulykkesstedet viste lørdag formiddag at bussen begynte å skli da den kom noen meter inn i en lang høyresving. Den skled over i venstre kjørebane, havnet i grøfta, og fortsatte 30-40 meter i grøftekanten før den ble liggende på siden med betydelige skader på venstre side.

Før den stanset, hadde den knekt en lysstolpe ved veikanten. Frontruta ble knust.

Statens vegvesen har etablert både en krisegruppe og en ulykkeskommisjon etter bussulykken.

– Folk fra oss har vært på ulykkesstedet og blant annet målt friksjon, men også bistått politiet rent teknisk, sier distriktssjef Olav Kåre Fuglem i Statens vegvesen Nord-Trøndelag til Trønder-Avisa.

Sjåføren overlevde

Politiet og representantene for TrønderBilene og Helse Nord-Trøndelag ville lørdag ettermiddag ikke gi opplysninger om alder og kjønn på de omkomne og skadde, og de passasjerene som kom uskadd fra ulykken.

Men det kom fram at sjåføren er blant de overlevende. Han er innlagt på sykehuset i Levanger.

I alt 19 personer ble brakt til dette sykehuset i løpet av den omfattende redningsaksjonen som ble satt i verk straks ulykken ble kjent. Det er opplyst at to av disse pasientene har fått alvorlige bukskader. Den ene ble operert lørdag ettermiddag, mens den andre lå til observasjon.

Noen av de 19 ble utskrevet allerede lørdag, og noen vil bli utskrevet søndag.

Sju skadde ble fløyet til St. Olavs hospital i Trondheim. En av disse – en kvinne i 50-årene – har fått alvorlige skader, mens de seks andre har lettere skader, blir det opplyst.

HOLME, LEIF ARNE
ALLLEY, NED
ALLLEY, NED