Etter å ha betalt et forelegg på 15.000 kroner fløy de uforstyrret ut av landet igjen.

Forelegget ble gitt på bakgrunn av at smuglerne, en far og hans tre tenåringsbarn, hadde tatt med seg 100.000 slankepiller og 6.000 Viagra-piller inn i landet. Nå legger politiet seg flate for tabben, som inntraff sist lørdag, skriver VG.

Det var nemlig slett ikke slanke— og potenspiller familien hadde i kofferten.

– Det var 490.000 tabletter blåvalium, som er regnet for å være narkotika. Dette er norgeshistoriens største beslag av piller, sier kontorsjef Audun

Rønningen ved Sandefjord tollsted.

En blåvalium-pille omsettes for om lag 50 kroner på gaten i Oslo. Dermed har tablettene fra beslaget en gateverdi på nærmere 25 millioner kroner.

– Det skjedde en alvorlig feilvurdering. Det er selvfølgelig uheldig, sier visepolitimester Steinar Kaasa i Vestfold politidistrikt.

Faren og de tre barna kom til landet med et fly fra Milano, og grep raskt sjansen til å benytte returbillettene sine da de ble sluppet fri. De er alle bosatt i Italia. Først to dager etter at familien hadde reist, kom svaret fra Tollvesenets laboratorium.

– Vi ser nå på om vi har grunnlag for å gjenåpne straffesaken mot dem. Men det er langt fra sikkert at det er mulig, sier Kaasa.