Her følger brevet fra Martin Schanche i sin helhet:

Du skal ikke!

Fredag, 29. august var jeg så heldig å få være speaker på et Olabil-løp i Ski, Akershus. Smilende barn, stolte foreldre og en varm kveldsol la en vakker ramme om arrangementet.

Efter en stund kommer en liten pjokk med bekymrede øyne, men med fast og lav stemme sier han noe som: sant, man skal ikke slå. Langsomt blekner mine egne meninger og behov ved antagelsen om, at denne pjokken umulig er alene der ute. Vissheten om det gale jeg hadde gjort, trenger seg på. Ord som beklage eller unnskyld mister styrke og betydning — jeg står mentalt avkledd. Barnelærdommen trenger seg på som eneste løsning.

Jeg vil gjennom dette skriv be samtlige, uten unntak om tilgivelse for den sorg, harme, skuffelse og smerte de måtte ha opplevd gjennom mine feilgrep.

Det er mitt oppriktige ønske til samtlige det måtte angå: La oss sammen prøve å la ærlighet og vilje til redelighet styre moralen, både i dagligliv og valgkamp.

For de spesielt interesserte vil jeg si: Vårt juridiske system har lange køer og min sak skal slett ikke forlenge disse. Boten godtas.

Med vennlig hilsen Martin Schanche

Mannen som ble slått, Ap-politiker Torgeir Micaelsen, ville ikke snakke med pressefolk mandag. Ifølge NTB fikk alle som ringte ham en ferdigsnekret kommentar lest opp på telefonsvareren:

-Jeg tar til etterretning at Martin Schanche har godtatt boten og ber alle involverte, uten unntak, om unnskyldning. Jeg anser meg derfor ferdig med saken og har ingen ytterligere kommentar.

Også Schankes eget parti er tilfreds med hvordan rallyesset i dag la seg flat og ba om tilgivelse. - Jeg har stor respekt for måten Schance håndterter saken på i pressemeldingen. Jeg håper at Schanches pressemelding betyr at saken nå er ute av verden, sier Frps generalsekretær Geir Mo til NTB.

BEKLAGER: Martin Scahnche.