Det opplyste politioverbetjent Grete Lien Metlid, leder av voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, på en pressekonferanse tirsdag kveld.

Mannen som skal ha drept kvinnen i 40-årene var hennes fraseparerte ektemann. Han er foreløpig siktet for forsettelig drap, skriver Aftenposten.no.

Den pågrepne er også far til den knivstukkede gutten, som ifølge Metlid skal være utenfor livsfare. Gutten er mindreårig, men politiet vil ikke si nøyaktig alder.

Ute på gaten i boligområde

Politiet fikk melding ved 16-tiden tirsdag om knivstikkingen som skjedde på åpen gate i et boligområde på Kalbakken i Groruddalen, øst i Oslo. Det var her kvinnen og hennes barn bodde i en boligblokk.

Metlid forteller at den drapssiktede, som er i 40-årene, hadde besøksforbud mot kvinnen. Han skal ifølge politiet tidligere ha brukt vold mot den kvinnen som døde i dag.

— Hun hadde ikke voldsalarm, så det var hennes telefon til politiet som utløste vår aksjon, sier Metlid.

Flere vitner

— Det pågår nå en drapsetterforskning, og vi har kontakt med noen få vitner. Men vi håper at noen flere har gjort observasjoner og ber dem ta kontakt, sa Metlid videre på pressekonferansen.

Den drapssiktede mannen vil bli avhørt fra onsdag morgen.

Ble kjørt avgårde i politibil

Den knivstukkede kvinnen ble med en gang politiet kom til åstedet tirsdag ettermiddag kjørt avgårde i en politibil i retning sykehuset. Underveis møtte de en ambulanse, som overtok transporten og forsøket på livreddende førstehjelp.

Både kvinnen og sønnen ble kjørt til Oslo universitetssykehus Ullevål, men morens liv sto ikke til å redde.

Sønnen er alvorlig skadet.

Den pågrepne mannen oppholdt seg ved de to knivstukkede familiemedlemmene da politiet kom til stedet. Han prøvde heller ikke å flykte da politiet kom.

Norske statsborgere

De tre involverte er norske statsborgere, men har ifølge politiet en annen etnisk opprinnelse.

Familien til den døde kvinnen i Norge er varslet.