Det er klart at flertallet Frp, SV og Ap vil forandre på sentrale deler i regjeringens forslag. I hovedtrekk vil opposisjonen gjøre den nye loven strengere i forhold til hundeeiere og mindre streng i forhold til avlivning av hunder og forbud mot såkalte farlige raser.

Morgenmøte

Dermed har opposisjonen tatt inn over seg deler av kritikken mot regjeringens forslag som er kommet fra hundeorganisasjonene.

Detaljene i innstillingen blir imidlertid klare først rett i forkant av at innstillingen blir lagt fram.

— Vi skal ha et morgenmøte i komiteen for å se hva vi kommer fram til. Det er fortsatt litt åpent, sier saksordfører Knut Storberget (Ap) til NTB.

Storberget understreker at opposisjonen er enig med regjeringen i at den nye loven må være streng. Alle er enige om at hunder må kunne drepes i nødverge, men opposisjonen vil begrense denne retten i forhold til det regjeringen har foreslått.

Fjerner forbud

Trolig vil komiteen fjerne det foreslåtte forbudet mot staffordshire bullterrier, mens forbudet mot pitbull-slektingen amstaff blir beholdt. Komiteen skal også være enige om å øke strafferammen for uaktsomt hundehold fra tre til seks måneder, og innstillingen åpner trolig for at man i større grad skal kunne fradømme eiere retten til å ha hund.

— Vi må ta en runde om dette i morgenmøtet før jeg vet hva som skjer, sier Storberget. Innstillingen legges fram klokka 11 mandag.

(NTB)