• Miljøvernforbundet er en demokratisk organisasjon. Det er regelrett sludder å påstå at vi er et privat konsulentfirma.

ATLE ANDERSSON

Nestleder Eirik Wærnes i Norges Miljøvernforbund reagerer sterkt på uttalelsene til leder Tom Sverre Tomren i Naturvernforbundet Hordaland. I gårsdagens BT sammenliknet han Miljøvernforbundet og Bellona med private konsulentfirma uten internt demokrati.

— Det er skuffende at Tomren ikke ser forskjellen mellom Miljøvernforbundet og Bellona. Vi er en frivillig, demokratisk organisasjon, i motsetning til Bellona, sier Wærner.

— Men ikke alle medlemmene i Miljøvernforbundet har stemmerett?

— Alle aktive medlemmer har stemmerett. De som jobber og bidrar i organisasjonsarbeidet, og deltar i aksjoner, er stemmeberettigete. Det er ikke nok å bare dukke opp årsmøtene, sier Wærner.

— Hvem definerer hvem som er aktive?

— Det sittende styret, sier Wærner. Han anslår medlemstallet til rundt 1500.

— Hvor mange av disse er aktive?

— Jeg vil tro antallet ligger mellom 50 og 100, sier han.

Kurt Oddekalv er både daglig leder og styreleder i Norges Miljøvernforbund, som ble startet i 1993 etter rabalder i Naturvernforbundet Hordaland.

Mens de store medlemsorganisasjonene som Norges Naturvernforbund og Framtiden i våre hender mottar millioner i offentlig støtte, får Norges Miljøvernforbund i år 176.000 kroner fra Miljøverndepartementet.

— Dette er peanøtter sammenliknet med hva andre mottar. Selv om beløpet er lite, er det en anerkjennelse fra departementet om at de oppfatter oss som demokratisk organisasjon, mener Wærner.