Så har da også stilen forandret seg. På 30-årsdagen var hun iført et sprelsk antrekk med minner brodert på skjørtet og turkis topp. Ti år senere bærer hun en langt mer «ordentlig», tettsittende kjole i fiolett og kremhvitt, med grønne og rosa detaljer over skulder og bryst. Men på begge antrekkene har hun én skulder helt bar.

Ari Behns bidrag på klesfronten er nokså diskré på 40-årsdagen, han har puttet et matchende lilla tørkle i brystlommen på den svarte dressen.

Blant gjestene er kongelige fra inn— og utland, samt mange gode venner av Märtha og Ari. Før selve festen var det offisiell fotografering på slottet.

Middagen holdes av kongen og dronningen i den største ballsalen på slottet, som maksimalt kan huse rundt 225 gjester.

Blant dem som skal være invitert, er Anbjørg Sætre Håtun og ektemannen Jono El Grande, Hans-Erik Dyvik Husby, Morten Harket, Marianne Ulrichsen, Aris foreldre, Kåre Conradi, Åsne Seierstad, Per Sundnes og Tore Legren.

Prinsesse Märtha Louise bor sammen med ektemannen Ari Behn og døtrene Maud Angelica, Leah Isadora og Emma Tallulah i Lommedalen i Bærum. Selve fødselsdagen var torsdag 22. september.