Tirsdag opplyste Slottet at planleggingen av en dokumentarserie om Slottet var lagt på is, fordi TV 2 ikke ville beklage en reportasje om bruktbilsalg fra kongefamilien til de ansatte ved Slottet. Onsdag har Slottet ombestemt seg.

Ombestemt seg –Vi tar til etterretning at det er en reell uenighet mellom TV 2 og Slottet om framstillingsmetoden i innslaget 9. februar og at TV 2 ikke ønsker å dementere. Slottet ønsker gode relasjoner til pressen, også TV 2, og ser fram til fortsatt godt samarbeid, sier informasjonssjef Wenche Rasch ved Slottet til NTB.

På spørsmål om hvorfor Slottet har ombestemt seg og likevel vil samarbeide med TV 2 om den planlagte dokumentarserien, svarer Rasch:

–Vi har markert vår uenighet og sagt hva vi mener. Når det er markert, finner vi det riktig og naturlig å legge dette bak oss. Vi vil samarbeide med TV 2 både i denne konkrete saken og i nyhetssaker.

Skattesnusk TV-innslaget som er årsaken til uenigheten mellom Slottet og TV 2, ble sendt 9. februar i år. Reportasjen handlet om at de ansatte ved Slottet får kjøpe kongefamiliens brukte biler til reduserte priser. Slottet mener innslaget etterlater et inntrykk av at kongefamilien driver med skattesnusk.

Ifølge informasjonssjefen har Slottet i bilsalgsaken fulgt norsk lov. Hun bekrefter likevel at salg av kongelige biler til de ansatte er stoppet inntil videre.

NTB