— Påtalemyndigheten har henlagt saken fordi kvinnen ikke var strafferettslig tilregnelig på det tidspunktet ulykken skjedde, opplyser politiadvokat Jon Letnes i Romerike politidistrikt til bt.no.

Det var statsadvokaten i Oslo som tok den formelle avgjørelsen. Han støttet seg til vurderinger fra de rettsmedisinsk sakkyndige.

— Kvinnens førerkort er beslaglagt. Po-litiet er av den oppfatning av at kvinnen ikke bør ha førerkort av helsemessige grunner. Det blir opptil fylkeslegen i Hordaland å avgjøre det, sier Letnes.

Advokat Helge Rivrud, som bistår familien til de tre som omkom, sier de tar avgjørelsen til etterretning.

— Straff eller ikke, det hjelper ikke de etterlatte så mye. De må uansett leve med at tre i familien er borte, sier Rivrud.

Det var langfredag i fjor ulykken inntraff. To voksne og et lite barn ble drept da bilen deres ble smadret i møtet med bilen til Hordaland-kvinnen.

Kvinnen hadde da kjørt i feil kjøreretning i over 2 mil, fra hun svingte feil ut fra Gardermoen.

Flere bilførere hadde for lengst alarmert om den ville ferden. En politipatrulje var også sendt for å stoppe føreren, men kom altså for sent.

Hordalandkvinnen, som forårsaket ulykken, satt lenge fastklemt og ble sendt til sykehus med alvorlige skader. Hennes helsesituasjon gjør at hun fortsatt er på sykehus.

SMADRET: Tre personer omkom og fire ble brakt til sykehus med alvorlige skader etter ulykken på E6 i nordgående retning nord for Kløfta i Akershus.
KNUT JELSTAD, SCANPIX