— Vår kommandør Anders Behring Breivik er blitt dømt som en frisk mann. Det viser at det ennå eksisterer litt rettferdighet i Europa, og at man ikke kan avfeie en mann ved å anse han synspunkter som en gal manns rabling.

Det skriver den høyreekstreme bloggen The Conservative Revolution, et nettsted viet til hyllest og forsvar av terroristen og massemorderen Breivik.

Vil gjøre Breivik stolt

— Ja, han blir en krigsfange i 21 år, men i løpet av denne tiden vil han jobbe hardt for vår arv, vårt folk og våre tradisjoner, erklæres det på bloggen, som har som slagord: «Hans rettssak er vår rettssak».

Forfatteren av innlegget har åpenbart en ektefølt tro på at Breivik vil bli sluppet når han er ferdig med å sone sin forvaringsdom på 21 år.— La oss gjøre han stolt. La han se en verden som har endret seg til det bedre når han blir sluppet ut, heter det.

Får brev fra Breivik

Også russiske høyreekstreme jubler over dagens tilregnelighetsdom.

— Dette er en seiersdag. Selv om norsk lov sier at han kan holdes fengslet i over 21 år, er det ting som tyder på at han kan bli løslatt mye tidligere enn om 21 år, skriver bloggen Rusinform.

Av nettstedet går det frem at Breivik korresponderer med artikkelforfatterne, i alle fall i følge dem selv.— Brevet, det sjette i rekken, er adressert til meg. Breivik er av den oppfatning at det er rimelig trygt å skrive til ham. Så lenge man holder seg innenfor visse grenser, er jeg enig, skriver en bruker som kaller seg Angus.