Skyll og skrap og skyll igjen. Legg den så i saltvann, mens du tilbereder innholdet (the pluck):

Pluck: 1 sauehjerte, 1 sauelunge og 1 sauelever

500 gram havremel eller fine havregryn

250 gram sauetalg (evnt. oksetalg eller nyrefett)

3 løk

1 ts salt

1/2 ts pepper

1/4 ts cayennepepper (kan sløyfes)

1/2 ts muskat (kan sløyfes)

Hjerte, lunge og lever kokes lett sammen, og kvernes deretter sammen med sauetalgen. Skrell, hakk og forvell løkene, og brun/rist havremelet/grynene lett på stekepannen. Bland til slutt alt sammen med krydder og kokesø, og rør godt. Stapp blandingen i magesekken til den er halvfull (innholdet sveller). Press ut overflødig luft og sy deretter det hele godt sammen. Prikk haggisen overalt med en stor nål (så den ikke sprekker under kokingen). Legg haggisen på emaljert plate eller rist i en panne med kokende vann. Kokes forsiktig i 3-4-5 timer. Serveres med poteter og kålrabistappe (tatties and neeps) på fatet og skotsk whisky i glasset.