— Vi er i ferd med å klargjøre programmet, men kommer ikke til å gå ut med det før om noen dager, sier Nobelkomitéens sekretær Geir Lundestad til Aftenposten.no.

Det endelige programmet blir først offisielt 48 timer før presidenten lander, men besøket vil sannsynligvis forløpe slik:

Onsdag 9. desember Presidentflyet med kallesignal «Air Force One» lander på den militære delen av Gardermoen om ettermiddagen onsdag 9. desember.

Områdesjef Jens Petter Duestad ved Avinor på Røyken sier til Aftenposten.no at Obama mest sannsynlig lander onsdag ettermiddag, ikke «late evening», slik det først ble opplyst.

President Obama blir møtt av representanter for Nobelkomitéen, Utenriksdepartementet og Forsvaret.

Etter det Aftenposten erfarer, vil utenriksminister Jonas Gahr Støre selv ta imot presidenten.

Artikkelen fortsetter under bildet.

«Air Force One» på Kastrup i oktober. (FOTO: AP/FABIAN BIMMER) Flyforbud

Luftrommet rundt flyplassen vil bli avstengt i en periode denne dagen. I tre dager er det også innført en flyforbudssone i en radius av inntil 74 kilometer rundt Oslo. Kun rutefly samt militær— politi- og ambulansehelikoptere får bevege seg innenfor denne sonen.

Etter ankomst blir Obama fraktet til Oslo sentrum. Transporten vil foregå med bilkortesje eller helikopter, men det er begrenset med landingsmuligheter for presidentens medbragte helikopter «Marine One» i hovedstaden. Det mest sannsynlige alternativet er derfor at presidenten blir kjørt inn via E6 eller mindre veier.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Presidenthelikopteret «Marine One» er også med til Norge, men det er uklart om det vil bli brukt til å frakte Obama til og fra Oslo. (FOTO: AFP PHOTO / SAUL LOEB) Booker flere hoteller

Obama skal bo på Grand Hotel. Amerikanerne har reservert hele hele hotellet — og også nabohotellene Hotel Bondeheimen og Rica Travel Hotel - for oppholdet. Et hundretall medarbeidere er allerede i byen for å forberede besøket.Slik skal politiet stoppe Obama-demonstranter

Det er tradisjon for at fredsprisvinneren spiser middag med Nobelkomitéen dagen før prisutdelingen, men denne blir antagelig avlyst.

Fredsprisdagen

Etter planen skulle Obama møte statsminister Jens Stoltenberg før avreise fredag. Dette møtet er nå flyttet til torsdag formiddag, men tidspunktet er ikke klart.

Møtet vil sannynligvis finne sted på Statsministerens kontor, og på agendaen står blant annet klimaspørsmål og Afghanistan.

Torsdag klokken 10.45 skal Barack Obama besøke Nobel-instituttet, og kvittere for fredsprisen. Det var lagt opp til en pressekonferanse på Grand Hotel ved 11.30-tiden, men etter det Aftenposten kjenner til kan også denne bli avlyst.

Klokken 12 blir det audiens hos kong Harald og dronning Sonja på Slottet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Fredsprisutdeling i Oslo rådhus. (ARKIVFOTO: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX) Selve fredspris-seremonien starter klokken 13 i Oslo Rådhus. Utdelingen varer rundt halvannen time, og det er invitert rundt 950 gjester.

De fleste punktene på det tradisjonelle programmet etter utdelingen er strøket.

Lunsjen på Slottet og besøket på Nobels fredssenter er avlyst, det samme gjelder CNN-intervjuet med fredsprisvinneren, som kanselleres for første gang siden 1995. To fakkeltog

Det tradisjonsrike fakkeltoget er i år delt i to. Nei til Atomvåpen og LO står bak den offisielle demonstrasjonen, som går fra Youngstorget klokken 17.30. Klokken 18.55 vil Obama hilse fakkeltoget fra balkongen på Grand Hotel.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Fakkeltoget for fredsprisvinneren er i år delt i to. (ARKIVFOTO: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX) Klokken 19.30 er det bankett i Speilsalen for 250 prominente gjester. I tillegg til Barack og Michelle Obama vil både kongeparet, statsminister Jens Stoltenberg, stortingspresident Dag Terje Andersen og en rekke stortingsrepresentanter delta.

Hjem på fredag

Etter planen skal Obama tilbringe også denne natten i Oslo. Fredag formiddag bærer det tilbake til Gardermoen og Air Force One, før Barack Obama setter kurs for USA.

Den stjernespekkede Nobelkonserten fredag kveld foregår dermed uten at Obama er til stede. Arrangøren vil forsøke å lage et innslag med presidenten på storskjerm — antagelig i opptak. Blant de største navnene på scenen denne kvelden finner vi det irske boybandet Westlife, jazz-sangerinnen Donna Summer, Wyclef Jean, Toby Keith og Alexander Rybak.

Den amerikanske skuespilleren og hip hop-artisten Will Smith og skuespillerkona Jada Pinkett Smith skal lede konserten