En samling samfunnstopper har fått i oppdrag å studere Frp's program for sitt fagfelt. Deretter beskrive hvordan Norge vil se ut med Siv Jensen som statsminister, og Frp som det styrende partiet.

Ble skremt

Boken som ble presentert i dag heter «Frp-landet», og har 17 bidragsytere. Eneste fra partiet som takket ja, var nåværende fylkesmann i Oslo, Hans J Røsjorde.

Noen av forfatterne ble skremt over det de kom frem til. Som den profilerte forsvarsadvokaten Harald Stabell. Han frykter et kaldt samfunn med mer kriminalitet under Frp.

Generalsekretær Petter Eide i Norsk Folkehjelp frykter en rasering av vår bistandspolitikk, og en politikk totalt uten empati og medfølelse for verdens fattige, slik han leser Frp-programmet.

– Som SV

Høyres tidligere statsråd, nå sjefideolog, Kristin Clemet, er mer pragmatisk. Hun tar for seg utdannings— og forskningspolitikken til Frp, og konkluderer med at den rommer det meste: Både SV-skolen og Høyre-skolen er fanget inn i programmet, som hun tror vil bli finansiert ved å kutte fra 10 til 9 års grunnskole.

– Men jeg tror det vil gå med Frp som med SV i regjering. De vil tilpasse seg, og legge vekk sine mest ekstreme saker. I Soria Moria-erklæringen fikk SV bare med én av sine særsaker. Resten var kompromisser, sier Clemet. Hun skrøt også litt av Fremskrittspartiet, som har beveget mange bort fra fastlåste oppfatninger i mange saker.

Sykkelsti for mer fart Steinar Lem fra Fremtiden i våre hender, hadde ikke funnet mye å glede seg over i Frps program for samferdsel. Han var derimot sikker på at deres politikk vil gi mer trafikk, mer ødelagt natur under motorveier, og deretter enda mer biltrafikk og køer.

– Ikke noe moderne samfunn har klart å bygge seg ut av bilkøer, sa han.

– Fant du ingen ting positivt?

– Jo, Frp går inn for flere gang- og sykkelstier langs en del trafikkerte veier.

– Men det gjør de bare for å kunne øke fartsgrensen for biltrafikken.

Hvordan tror du Norge blir under Frp? Si din mening her.

SCANPIX