Da politiet kom til stedet ved 3.30-tiden lå mannen i en blodpøl og han ble straks kjørt til Ullevål universitetssykehus. Tilstanden ble beskrevet som alvorlig, men etter nærmere undersøkelse på sykehuset viste det seg at skadene ikke var så store.

Mannen kunne dimitteres allerede langfredag formiddag. Han hadde kuttskader og lett hjernerystelse, men ingen alvorlige skader, opplyser vaktsjef ved Kriminalvakten i Oslo politidistrikt, Oddleif Sveinungsen.

Etter behandling på sykehuset ville ikke mannen anmelde saken eller forklare seg for politiet. Politiet kjenner derfor ikke bakgrunnen for sammenstøtet.

Det var mange vitner til mishandlingen, som skjedde ikke langt fra Stortinget. Vitner ga politiet beskrivelse av en bil som en av gjerningsmennene hadde kjørt bort i. Dette gjorde at politiet senere på natten stoppet bilen og pågrep en person.

Både offeret og gjengen på som mishandlet ham er av pakistansk opprinnelse.

— Når begge parter er av utenlandsk opprinnelse kommer det ofte opp spekulasjoner om at det dreier seg om gjengoppgjør. Dette har vi ingen holdepunkter for å bekrefte, men vi kan ikke avkrefte det heller, sier vaktsjef Oddleif Sveinungsen til NTB.