Ifølge Romerikes Blad skal bakgrunnen for episoden være en krangel mellom to 16-åringer fra to afghanske familier.

De to unge mennene skal ha møttes utenfor gatekjøkkenet Minuttburger i Storgata i Lillestrøm sent fredag kveld. Der skal de to ha havnet i en heftig krangel, der det hele kulminerte med at 16-åringen med tilknytning til gatekjøkkenet kalt søsteren til den andre 16-åringen for hore.

Lørdag morgen skal representanter fra begge familiene ha avtalt et oppgjør ved Nebbursvollen. Tidspunktet ble satt til lørdag klokka 18. Klokken 18 startet oppgjøret som involverte rundt 30 personer. Det skal ha blitt brukt både kniver og slagvåpen i oppgjøret.

Faren

45-åringen som ble kritisk skadd, skal ifølge Romerikes Blad være faren til den ene av guttene. Mannen ble sendt til Ullevål universitetssykehus etter hendelsen. Søndag morgen var tilstanden til mannen fremdeles kritisk.

Jourhavende politijurist Tonje Tønder ønsker ikke å kommentere opplysningene til Romerikes Blad før avhørene er ferdig, men hun forteller at politiet nå har begynt å danne seg et bilde av hva som er skjedd.

23 personer

Til sammen ble 23 personer pågrepet i forbindelse med episoden. Søndag formiddag satt fremdeles 18 personer i politiets varetekt, mens fem personer var løslatt.

– Vi har avhørt de pågrepne og vitner i løpet av natten, men avhørene vil fortsette utover dagen. Jeg kan bekrefte at det her er snakk om personer fra forskjellige nasjonaliteter, sier Tønder.

Etter slåsskampen forsøkte de involverte å stikke av i alle retninger, noen stakk av fra stedet i biler. Politiet fikk bevæpningsordre i jakten på slåsskjempene. Også helikopter ble satt inn i jakten på dem. (©NTB)