Luftfartstilsynet gjennomførte en uanmeldt kontroll av sikkerhetssjekken på Gardermoen onsdag.

VG har snakket med flere kilder som avslører resultatene av kontrollen. Testpersonene skal blant annet ha sluppet gjennom sikkerhetssjekken med en kniv skjult i en bh og en patron skjult i en hårklemme. Testpersonene skal også ha sendt tre forskjellige bager som inneholdt bomber gjennom røntgenmaskinen. Bare én av dem ble oppdaget. Ifølge VG ble bare en av de ni testpersonene med ulike våpen stoppet i sikkerhetskontrollen.

Luftfartstilsynet vil av sikkerhetsmessige årsaker ikke uttale seg om detaljene i kontrollen.

– I de tilfellene der det er forbedringspotensial, tetter vi de hullene som måtte være for å bedre sikkerheten for de reisende, sier informasjonsrådgiver Bjørn Erlandsen i Luftfartstilsynet.

Det er ansatte fra bemanningsselskapet Adecco som står for sikkerhetskontrollen på Gardermoen. Flere av de ansatte skal ha blitt tatt av vakt og sendt hjem da sikkerhetsfadesen ble oppdaget. Selskapets direktør Knut Harald Hansen sier at han ikke har lov til å si noe om Luftfartstilsynets kontroll.

SLAPP KONTROLL: Bildet viser kaoset som oppsto da flere tusen måtte evakueres fra utenlandsterminalen fordi en person kom seg forbi sikkerhetskontrollen uten papirene i orden i september i fjor. ARKIVFOTO: SCANPIX