— Vi ble stanset av vaktene ved inngangen. De sa at flagget var for stort, sier Gjert Moldestad - ihuga Brann- og landslagssupporter. Han tok initiativet til Homonettverkets oppfordring om å ta med seg regnbueflagg på dagens landskamp mellom Russland og Norge.

Først sa Norges Fotballforbund blankt nei. Via politiet fikk supporterne beskjed om at kun norske og russiske flagg ville bli akseptert.

Fredag kveld sendte NFF så ut en pressemelding, der de lempet litt på regnbueforbudet: " I denne saken har vi sagt nei til bruk av bannere og politiske markeringer på tribunen, i tråd med vanlig praksis. T-skjorter med regnbuefarger er tillatt. Det samme er flagg i begrenset størrelse. Her vil vaktene foreta en skjønnsmessig vurdering ved innslipp på stadion ", het det der.

Bom stopp

Men da Moldestad og følget hans kom til Ullevaal i ettermiddag, var det bom stopp i porten.

— Flagget jeg hadde med meg var helt vanlig, og på ingen måte stort. Jeg henviste til pressemeldingen, og sa at jeg hadde snakket med kommunikasjonsdirektør Svein Graff i NFF om dette. Men de ville ikke høre, og jeg fikk ikke tak i Graff på telefonen heller, sier Moldestad.

Til slutt fikk han kontakt med NFFs toppsjef, generalsekretær Kjetil Siem.

— Han sendte ned tre karer, og så fikk vi slippe inn, sier Moldestad.

- En god blanding

Russland har fått mye kritikk for den nye loven fra i fjor, som forbyr spredning av informasjon om homofili til unge under 18 år.

— Vi skal ikke gjennomføre noen politisk markering. Vi skal ha med flagg i regnbuefargene for å vise at fotball er for alle, sa Gjert Moldestad til BT torsdag.

Da BT snakket med ham i pausen lørdag, kunne han melde om flere regnbueflagg på tribunene.

— Det er en god blanding her: Mange norske og russiske flagg, og noen regnbueflagg, sier Moldestad.