Den ansatte skal ha tatt kvelertak og fremsatt trusler mot tilsynsføreren fra Mattilsynet.

Daglig leder ved Fatland Oslo, Ståle Fatland, bekrefter overfor NTB at den ansattes arbeidsforhold ved slakteriet er avsluttet. Han beklager sterkt det som skjedde på slakteriet sist onsdag.

Mattilsynet har stanset all slakting ved Fatland i Oslo fra mandag morgen. Regiondirektør Karina Kaupang ved Mattilsynet i Oslo, Akershus og Østfold sier til NTB at det er besluttet å politianmelde episoden, og at anmeldelsen vil bli innlevert så snart den er ferdig skrevet.

Kommunikasjonsansvarlig ved Fatland, Leif Malvin Knutsen, sier i en kommentar til NTB at Mattilsynet og ledelsen i Fatland i fellesskap vil gå gjennom den konkrete episoden som skjedde sist onsdag, og i tillegg andre forhold Mattilsynet mener bør rettes opp.

Mattilsynet har presentert en lang rekke lovbrudd og forhold som må rettes opp før driften kan komme i gang igjen. Dette skal gjelde brudd på dyrevernloven i forbindelse med slakting, hygieneforhold og slakteriledelsens holdninger, internkontrollsystemer og opplæring av ansatte.

Knutsen sier at slakteriet har gjennomgått alle de femten punktene Mattilsynet har presentert. – Vi er klar for en gjennomgang sammen med Mattilsynet, og håper å kunne være i drift igjen fra tirsdag, sier Knutsen.

STENGT: Mattilsynet vedtok før helgen å stoppe slakting ved Fatland slakteri i Oslo fra mandag, etter at en av tilsynets ansatte onsdag ble fysisk angrepet av en ansatt på slakteriet.