Det var den 58 år gamle politioverbetjenten Olav Kildal som ble knivstukket og drept i Mo i Rana onsdag.

Høyt respektert politimann

«Våre tanker går til Olavs nærmeste familie. Kildal var en høyt respektert og verdsatt polititjenestemann, som var nær ved å gå av med pensjon etter 34 års tjeneste i politiet. Hele politidistriktet er sterkt preget av hendelsen, og da særskilt alle de som er tilknyttet Mo i Rana politistasjon», heter det i en pressemelding fra Helgeland politidistrikt.

Kildal etterlater seg forlovede og to barn.

Stukket med kniv

Politiet opplyser at polititjenestemannen ble stukket med kniv i forbindelse med et jobboppdrag. Han døde på vei til sykehuset. Personen som skal ha gjort dette skulle hentes for innleggelse ved psykitatrisk sykehus. Klokken 20.00 er vedkommende ikke pågrepet, skriver Adressa.no.

Like før klokken 20.30 har politiet slått til mot leiligheten hvor drapsmannen skal forskanse seg. Det er blitt skutt en rekke tåregassgranater mot boligen.

Store politistyrker er i området rundt den aktuelle leiligheten. Det er foreløpig uklart om gjerningsmannen er i leiligheten, eller om han har rømt fra stedet.

Lå skadd i leiligheten Bevæpnet politi fikk hentet den hardt skadde politimannen ut av den kommunale leiligheten i Mo i 18-tiden. Da skal han allerede ha ligget skadd i leiligheten i over en time.

Naboer adressa.no har snakket med forteller at politipatruljen ankom stedet i mellom klokken 16 og 17.00.

Ambulansen med politimannen kom frem til akuttmottaket ved Helgelandssykehuset klokken 18.15. Der ble han erklært død, opplyser overlege Håkan Ivarsson ved Helgelandssykehuset overfor ranablad.no.

Advarer mot skudd Politimannen skal ha blitt stukket i magen inne i den kommunale leiligheten i forbindelse med et oppdrag. Politiet opplyste onsdag ettermiddag at de ikke hadde kontroll over situasjonen. I 20-tiden er status fortsatt den samme.

Politiet advarer folk i nærområdet om at det kan bli avfyrt skudd, og at de derfor må holde avstand.

Ifølge VG Nett befant det seg også en politikvinne i leiligheten da hendelsen skjedde. Kvinnen var vitne til knivstikkingen, og kom seg unna uten fysiske skader.

Har sperret av området Området rundt den aktuelle leiligheten er nå avsperret.

Brannvesenet har ankommet stedet for å bistå om det skulle oppstå brann i forbindelse med skyting.

Politiet opplyser at de vil holde pressekonferanse ved Mo i Rana politistasjon klokken 21.30.