Bare 3 prosent mener de er dårligere, viser en ny undersøkelse.

I Østfold finner vi de sjåførene som synes best om seg selv, mens de mest beskjedne finnes i Telemark, Sogn og Fjordane, Nord-Trøndelag og Nordland, skriver Dagsavisen.

Livsfarlig

Trafikkeksperter mener at norske bilisters overdrevne forestillinger om sine egne evner er livsfarlige og fører til mange ulykker.

Ingen god nyhet når fellesferien er i gang og titusenvis av norske sjåfører i disse dager er på bilferie med familien.

– Når vi leser skademeldingene er det nesten alltid den andre sjåføren som har skylden fordi han ikke viste hensyn, bråbremset eller kjørte for fort, sier Kurt Isak Undereidet, fagsjef for motorvognoppgjør i If Skadeforsikring.

Også Leif N. Olsen i Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund har samme erfaring.

– Årsaken til kollisjonene er andre sjåførers udugelighet. Slik bortforklarer ulykkessjåfører sine egne manglende ferdigheter, sier han.

Flest selvsikre menn

Selvtilliten er størst hos menn. Hele tre av fire menn mener de er bedre enn gjennomsnittet, viser en landsomfattende undersøkelse foretatt for If.

46 prosent i undersøkelsen mener de er bedre enn gjennomsnittet, mens 21 prosent sier de er veldig gode sjåfører. 31 prosent anser seg som en gjennomsnittlig sjåfør, mens bare 2 prosent tror de er dårligere enn gjennomsnittssjåføren.

Bare 1 prosent mener de er en veldig dårlig sjåfør.