HALLGEIR OFTEDALKristiansand

Politistudenten har vokst opp i samme område som de to tiltale og kjent dem siden de var små.

Advokat Fegran: — Har du snakket med de to tiltalte i forbindelse med Baneheiasaken ?

Vitnet: - Ja, under leteaksjonen etter småjentene. Jeg spurte hvorfor de ikke var med på leteaksjonen, fordi jeg visste at de var opptatt av slike ting. De er begge spenningssøkende, og dukket alltid opp hvis det hadde skjedd noe i området, eller om det var brann eller leteaksjoner. Viggo Kristiansen fortalte da at de hadde hatt noen problemer med politiet i det siste, og at det var årsaken til at de ikke var med på letingen.

Advokat Fegran foreholdt vitnet politiforklaringen fra 24. september der han sa at han er hundre prosent sikker på at dersom de tiltalte ikke hadde hatt noe med drapet å gjøre, så hadde de vært i fremste rekke ved letingen. Politistudenten bekreftet dette.

Advokat Fegran: - Kan du beskrive de to tiltalte ?

Vitnet: - Da Viggo Kristiansen var liten, spilte vi mye fotball sammen. Jeg gikk ikke sammen med ham, men han var en av guttene på Eg. Han var en snill og grei gutt, men litt aggressiv. og han hadde problemer med å styre temperamentet sitt. Viggo kunne ta ballen og gå fra fotballbanen hvis det gikk dårlig. Jeg ble også litt sjokkert da jeg forstod han var 21 år. Trodde han bare var 17-18 år på grunn av oppførselen sin, og fordi han ofte har vært sammen med barn som var yngre. Dessuten var både han og Jan Helge Andersen litt barnslige og løp i Baneheia i kamuflasjeutstyr.

Advokat Fegran: - Hva med Jan Helge ?

Vitnet: - Han var ikke så utadvendt som Viggo Kristiansen. Andersen holdt seg mer for seg selv. Han hilste bare på meg når han var sammen med Viggo. En gang snakket Jan Helge ordentlig med meg . Det var da vi begynte å samtale om militæret.