I noe som ligner en ren henrettelse ble en mann i 20-årene skutt og dumpet i elven Otra i Kristiansand i løpet av siste døgn. Liket av mannen ble funnet i elven Otra i Kristiansand ved 16-tiden i går, skriver aftenposten.no. .

Kvelden før mottok politiet i byen en melding om knivstikking i Gimleveien i bydelen Lund. Ifølge Aftenpostens kilder er det her mannen skal ha blitt drept. Han skal ha ligget i sengen da han ble skutt i hodet. Etter det skal han ha fått strupen skåret over.

Liket av mannen ble funnet i elven hundre meter unna gjerningsstedet. Han ble sannsynligvis forsøkt skjult av gjerningsmennene.

Sparsom pressekonferanse

Torsdag kveld holdt politiet pressekonferanse hvor de bekreftet at personen som var funnet i Otra var blitt drept, men var ellers sparsommelige med opplysninger.

— Det er funn som er gjort på avdøde, i tillegg til funn på stedet hvor han ble funnet, som gjør at vi anser dette som en drapssak, sa politijurist Jan Tallaksen.

Mann overlevde knivstikking

Til stede var også en annen mann, også han i begynnelsen av 20-årene. Mannen skal ha vært vitne til drapet. Han ble knivstukket, men overlevde. Etter hva Aftenposten erfarer, skal mannen skal ha vært innom sykehuset, men han skal så langt ikke ha vært inne til noe formelt avhør hos Kristiansand-politiet.

De to mennene skal være etnisk norske, og ifølge Aftenpostens kilder skal de komme fra et noe belastet miljø. En av teoriene politiet opererer med er at det var snakk om en pengeinnkrevning da gjerningsmennene skal ha brutt seg inn i leiligheten hvor de to ofrene skal ha oppholdt seg.

Uvanlig sak

Leder for krimteknikerne i Agder politidistrikt, Gunstein Kallhovd, som var til stede på funnstedet i går kveld, ville i går ikke gå ut med nærmere detaljer rundt etterforskningen.

Han innrømmer at saken er uvanlig.

Området rundt funnstedet var i går avsperret. Dykkere fra brannvesenet deltar også i arbeidet, og det er blitt hentet opp en rekke gjenstander som er blitt tatt hånd om av politiets teknikere. Kripos er på vei ned til Kristiansand, og ventes å begynne å undersøke drapsleiligheten i dag.

Politiet sier til fvn.no at avdøde ikke er identifisert ennå. De sier at de har en formening om hvem avdøde er, men at de ikke vil gi nærmere opplysninger knyttet til dette siden samtlige pårørende ikke er varslet.

Ber om assistanse fra Kripos

Store politistyrker har siden torsdag formiddag gransket funnstedet. Dykkere fra brannvesenet var også til stede.

Politiet har satt inn store ressurser i etterforskningen av drapssaken, og jobber tett med både teknisk og taktisk etterforskning.

Når det gjelder den tekniske etterforskningen har politiet i Agder bedt om bistand fra Kripos.

– Vi har i sving 20 etterforskere som jobber med saken. Det inkluderer kriminalteknikere på stedet. Agder politidistrikt har også bedt om bistand fra Kripos når det gjelder den krimtekniske delen. Det kan også være aktuelt å be om bistand til taktisk etterforskning, sier fungerende politistasjonssjef i Kristiansand, Hans Kristian Sødal, til fvn.no.

Offeret er på vei til Rettsmedisinsk institutt for videre undersøkelse.