En mann ble skutt i knærne med hagle i Risør tirsdag kveld. Den antatte gjerningsmannen tente på leiligheten sin før han tok sitt eget liv.

Den døde 44-åringen, som er fra Risør, ble funnet død i sin egen leilighet. Politiet mener at mannen selv satte fyr på leiligheten før han tok sitt eget liv.

Skutt i knærne

Mannen som ble skutt og skadet, meldte selv fra om hendelsen til politiet.

— Klokken 18.08 fikk vi melding om at han var skutt i knærne med hagle i et lager og trengte hjelp. Ambulansen kom raskt til stedet, forteller operasjonsleder Per Lauvnes i Agder politidistrikt til NTB.

Mannen ble sendt til Sørlandet sykehus.

— Tilbakemeldingene fra sykehuset går ut på at tilstanden hans er stabil, og han er ikke livstruende skadet, sier operasjonslederen.

Etter at meldingen fra den skuddskadede mannen kom inn ble det satt i gang en væpnet politiaksjon etter den antatte gjerningsmannen, som beskrives som en kjenning av politiet.

Brann

Omtrent samtidig, klokken 18.33, ble det meldt om brann i en fireetasjers boligblokk i Siris vei, ikke langt unna lageret der skyteepisoden fant sted.

— Vi visste hvem gjerningsmannen var, og fant fort ut at han har adresse der det brant, forteller operasjonslederen.

Dette førte til at brannvesenets folk ble trukket ut av bygget.

Da politiet tok seg inn i den antatte gjerningsmannens leilighet, fant de den ham død. Politiet fant også en hagle i leiligheten, ifølge VG Nett.

Bakgrunnen for skyteepisoden er ikke kjent.

Brannen i boligblokken ble meldt slukket klokket 19.36. Ingen andre personer ble skadet.