Fredag kveld tok de plass i Østerdalsekspressen, men i stedet for en fredelig busstur fra Oslo til Ølen i Rogaland gikk ferden nordover, skriver Adressa.no.

— De hadde billetter til Ålen, men visste ikke hvor de var. Trolig er misforståelsen oppstått i billettsentralen. Familien snakket ikke særlig godt norsk, og hadde vanskelig for å gjøre rede for seg, sier politibetjent Øyvind Unsgård ved Holtålen lensmannskontor.

En drosjesjåfør som passerte tok først hånd om den frosne familien og tok dem inn i bilen. Drosjesjåføren var i ferd med å kontakte politiet da Østerdalsekspressen plutselig dukket opp igjen.

Familien ble med nattbussen videre til Trondheim hvor de ble tatt hånd om av politiet. Familien hadde lite penger og takket være billettrekvisisjoner fra politiet kunne de fortsette reisen vestover mot Ølen - denne gang med ekspressbussen til Bergen med ventet ankomst ved 22-tiden lørdag kveld.

— Alt ble ordnet og det gikk bra til slutt. Familien slapp heldigvis å fryse særlig lenge i Ålen, sier politibetjent Øyvind Unsgård.

Politiet i Bergen hentet de uheldige på busstasjonen i Bergen ved 23-tiden lørdag kveld, og kjørte dem til et hotell hvor familien fikk overnatte.

Søndag morgen ble familien igjen hentet av politiet - denne gang for å bli satt på riktig buss.