En kommuneansatt fikk lettere skader da en Stange-mann avfyrte haglskudd mot ham under en tvangsutkastelse fra et småbruk i Hedmark torsdag. Han ble truffet flere steder på kroppen.

Den kommuneansatte, en mann på 39 år, kom sammen med namsmannen, og ble møtt av en mann på gårdsplassen. Mannen avfyrte flere skudd med en hagle, og den kommuneansatte er sendt til sykehus etter å ha blitt truffet, bekrefter politiet overfor NTB.

Han er lettere skadd, og tilstanden er stabil, opplyser akuttmottaket ved Sykehuset Innlandet i Hamar til NTB. 39-åringen er truffet i hodet, ryggen, leggen og overarmen .

Totalskadd

– Etter at mannen avfyrte skuddene, gikk han inn i våningshuset. Like etterpå sto både det og låven i brann, sier politiadvokat Helge Eidsvaag i Hedmark politidistrikt til NTB.

Begge husene er totalskadd i brannen, for brannvesenet våget ikke å nærme seg stedet for å slukke på grunn av skytingen.

– Politi, ambulanse, brannvesen og helikopter kom til stedet. Det var en omfattende aksjon, sier Eidsvaag.

Stange-politiet fikk etter hvert sikret området, og brannvesenet drev torsdag ettermiddag etterslokking på stedet.

Pågrepet

Politiet fikk etter hvert pågrepet mannen uten dramatikk.

– Om han er i form til det, skal han avhøres senere i dag, sier Eidsvaag.

Politiet kan ikke si noe om motivet for skytingen. Det er ikke kjent for politiadvokaten om mannen er kjent for politiet fra før.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 11.29.