Mannen som onsdag ble pågrepet i Oslo, mistenkt for å ha truet med å sprenge Stortinget, har ifølge flere medier tilknytning til Norwegian Defence League.

Det var nettstedet Vepsen som først meldte om mannens tilknytning til NDL onsdag ettermiddag. TV 2 fulgte opp saken og viser til at han tidligere er dømt for narkotikamisbruk og tyveri og at han på nettet fremstår som islamfiendtlig, skriver NTB.

Ifølge kanalen har 27-åringen deltatt i minst én demonstrasjon i regi av NDL.Like etter TV 2s sak ble publisert, fulgte flere medier opp. Aftenposten skriver at 27-åringen har vært svært aktiv i sosiale medier, hvor han blant annet har omtalt regjeringen som landssviker.

Ifølge avisen følger han en rekke islamkritiske grupper på Facebook, og ifølge profilen hans er han opptatt av norrøn mytologi og historie, skriver avisen.

Guy Fawkes-maske

Dagbladet får også fra flere kilder opplyst at 27-åringen kobles til NDL. Ifølge Dagbladet byttet han nylig ut profilbildet sitt på Facebook med en tegning av en Guy Fawkes-maske, i tillegg til andre referanser til filmen og tegneserien «V for Vendetta». Filmen slutter med at helten, i opposisjon til et autoritært og undertrykkende regime, sprenger det britiske parlamentet i luften.

Politiet fant en skuddsikker vest, et gassvåpen og en svart bag full av klær i forbindelse med pågripelsen av 27-åringen onsdag.

— Ekstremt rasistisk

En barndomsvenn forteller til VG at 27-åringen natt til onsdag la ut bilde av seg selv med gevær som han siktet mot kamera, fulgt av en tekst hvor det sto at han skulle forsvare seg selv mot «svartinger og innvandrere». Barndomsvennen sier til avisen at han har oppfattet at mannen har lagt ut mange meldinger med trusler og rasistisk innhold den siste tiden.

Politiet er kjent med opplysningene om 27-åringens politiske ståsted, men ønsker ikke å kommentere saken.

— Mannen er ikke avhørt ennå, sier stabssjef Johan Fredriksen i Oslo politidistrikt. (©NTB)