• Null ventelister for barnehageplass. * Minimale ventelister for pleietrengende eldre.

Det er hovedinnholdet i det politiske regnskapet Frp og koalisjonspartner Høyre i Os legger frem tre dager før stortingsvalget.

— Det vi har utrettet i Os, viser at Frp og Høyre er en handlekraftig og løsningsorientert kombinasjon. Dette er et viktig signal til velgerne, mener Søviknes. Han drømmer om en blåkopi på riksplan etter stortingsvalget.

Feilgrepene

Ordføreren har følgende budskap til velgerne som rømte Frp etter vinterens skandaler.

— Ikke la mine feilgrep avgjøre stemmegivningen. Partiet og politikken er den samme som før. Carl Ivar og Siv må få den støtte de trenger og fortjener, sier Søviknes, som har vært helt fraværende i valgkampen, inntil nå.

Søviknes hevder han ikke er bitter på partiledelsen etter at han ble tvunget til å forlate nestledervervet i kjølvannet av sex-episoden på FpU-landsmøtet i fjor.

— Nei da, det hjelper ingenting å se tilbake. Dette er historie. Nå har jeg blikket stivt rettet frem mot kommunevalget i 2003, sier han.

Motstandere på promillenivå

— Dine motstandere på Hordalandslisten har promilleoppslutning på meningsmålingene. Smaker det godt?

— Det har jeg ingen kommentar til. Oppslutningen taler for seg selv, sier Søviknes.

Os-ordføreren vil heller snakke om alt det positive han mener Frp, sammen Høyre, har utrettet i Os.

— Alle som har søkt barnehageplass i Os i år har fått plass. Vi har full dekning i alle aldersgrupper. Vi har lagt om tilskuddsordningen slik at private barnehager blir likestilt med de kommunale. Det har ført til at det blir bygget flere barnehager i privat regi. Det kan vi ta æren for, sier Søviknes.

Og ordføreren skryter over at foreldrebetalingen i de kommunale barnehagene blir redusert med 200 kroner i høst, selv om det skyldes økt tilskudd fra staten.

- Ja-kommune

Også situasjonen for de pleietrengende eldre ser lysere ut etter snart to år med Frp ved makten, mener ordføreren.

Han viser til at ventelisten for institusjonsplass nå bare teller åtte personer. En viktig årsak er at det nye Luranetunet med 80 plasser ble åpnet denne uken. Her er halve institusjonen blitt konkurranseutsatt. Kommunen har engasjert Norlandia Omsorg for en femårsperiode. Ifølge Søviknes sparer kommunen 3,6 millioner kroner på privatiseringen.

— Og så har vi klart å skjerme eldreomsorgen for kutt, skryter han.

Han vil ikke tippe valgutfallet for Fremskrittspartiet ved stortingsvalget.

— Men jeg er veldig spent på resultatet i Os. Det vil gi en pekepinn på hvordan folk i kommunen vurderer den innsatsen vi har gjort, sier han.