— Det er en genial idé Terje Søviknes har satt ut i livet her i Os, og den illustrerer bedre enn mye annet at Frp er et ombud for vanlige folk, sa Siv Jensen da hun oppildnet partiets tretten ordførere før valgkampen starter.

Stillingen som kundeombud i Os ble opprettet høsten 2001. Denne veilednings- og klageinstansen har kontor i rådhuset. Det er Arne Skogedal som har stillingen som kundeombud.

Vil ha Jens med til Os

Siv Jensen innprentet ordførerne at de går en knallhard valgkamp imøte. For første gang skal Frp i et større antall kommuner stilles til ansvar. Hun oppfordret ordførerne til å være ærlige på områder der Frp-politikk ikke er blitt gjennomført, og innrømme hvorfor de ikke har lykkes.

— Vi har ikke noe å skamme oss over. Vi har riktignok ikke greid å innfri alt det vi står for, men det går fortere når Frp sitter ved rattet! Jeg kan derfor tenke meg å invitere statsministeren med meg til Os, og spørre om han virkelig tror at folk her i kommunen har fått det verre fordi vi styrer, fortsatte Frp-formannen mens ordfører Søviknes så blygt ned i bordet.

«Bompengetyranni»

Eldreomsorg og større satsing på samferdselssektoren blir «vinnersakene» for Frp, mente Jensen og gikk til angrep på det hun kalte «bompengetyranniet».

— Inntil vi kommer i regjering for å gjøre slutt på dette tyranniet er vi mange steder lokalt nødt til å inngå kompromisser, ellers kommer vi bokstavelig talt ingen vei. Norge ligger nær sagt på bunnivå i veistandard. Til og med veiene i Øst-Europa er bedre enn i Norge. Vi må til u-landene for å finne samme elendige veistandard som her, sa Siv Jensen.