55-åringen er siktet for flere tilfeller av seksuell omgang med gutter, og har vært varetektsfengslet siden 22. mai. Tiden i fengsel har han brukt på å skrive noen hundre sider om pedofili.

— Han skriver en bok om å bekjempe pedofiliproblemet, om hvordan man skal kunne se faren, og kontrollmekanismene for å unngå at barn blir misbrukt, sier mannens forsvarer, advokat Gunnhild Lærum, til NTB.

Manuset er ikke lagt fram for noen forlag foreløpig, ifølge advokaten.

— Det er ikke så mange pedofile som har turt å begi seg inn på problemet, så det kan nok være ganske interessant, sier Lærum.

Vil løslates Tirsdag kommer politiet til å be retten varetektsfengsle 55-åringen i fire nye uker. Mannen har hittil samarbeidet med politiet og samtykket til fengsling. Nå krever han seg løslatt. Han har ifølge forsvareren lagt alle kortene på bordet, og mener det ikke er fare for bevisforspillelse.

— Når han blir løslatt så kommer han ikke til å ta kontakt med dette miljøet i det hele tatt. Han kommer jo til å oppholde seg helt andre steder enn i Nittedal, sier Lærum.

Det er heller ikke fare for gjentakelse, ifølge Lærum.

— I forhold til gjentakelse så er det yngste forholdet over ett år gammelt, og han vil få behandling på Thore Langfeldts institutt fra august/september. Han er veldig bevisst sin egen situasjon. Jeg er ikke i tvil om at han vil holde seg unna barn, sier Lærum.

Politiet ber om fire nye uker Men politiet vil ikke være med på å løslate den overgrepssiktede, og ber tirsdag om fire nye uker i varetekt.

— Vi vil begjære ham fengslet på bakgrunn av gjentakelsesfare og straffelovens 172, som går på vern av samfunnets interesser, sier politiadvokat Bjørn Philipson i Romerike politidistrikt til NTB.

55-åringen er siktet for fire tilfeller av seksuell omgang med gutter, to av dem er under 14 år, og to er under 16. I tillegg er han siktet for ett tilfelle av seksuell omgang med en gutt under 14 år. Ingen av ofrene er under ti år, ifølge politiet. Siktelsen kan bli utvidet til å gjelde flere tilfeller av seksuell omgang med barn.

— Det er mye etterforskning som gjenstår, blant annet skal det foretas et par dommeravhør de neste dagene, så får man se om det eventuelt vil avdekke nye fornærmede. Vi jobber også opp mot eldre forhold, som da er foreldet, men som vil ha betydning i forhold til gjentakelsesfare og vurdering av eventuell forvaring, sier Philipson.