Prinsesse Märtha Louise var smilende og opplagt da hun lørdag sammen med sin datter Maud Angelica forlot Rikshospitalet.

Da lille Maud Angelica møtte pressen første gang fredag sov hun uforstyrret gjennom hele seansen. Under fotoseansen på Rikshospitalet lørdag var øynene åpne, men hun så likevel ut til å ta alt styret rundt seg med knusende ro.

Prinsesse Märtha Louise smilte og så opplagt ut da hun og ektemannen Ari Behn og deres fire dager gamle datter forlot sykehuset. Det var Ari Behn som for det meste bar datteren, som var inntyllet i et hvitt pledd.

Prinsessen var kledd i en svart jakke og en høyhalset genser da hun og like etter klokken 12 vinket farvel til de fremmøte.

Mange ville se babyen

Mellom 150 og 200 mennesker hadde samlet seg i vestibylen på Rikshospitalets kvinne— og barnklinikk for å få et glimt av den nye tronarvingen. Da de endelig viste seg var det Ari Behn som kom bærende med datteren, før mor overtok da paret tok oppstilling til en fotoseansen.

11 år gamle Marte Strøm fra Nord-Trøndelag har leddgikt og er ofte på Rikshospitalet. Sammen med sin mor, Eli Strøm, hadde hun tatt oppstilling for å få et glimt av prinsesseparet og deres nyfødte datter.

— Jeg gleder med til å se dem. Det er litt artig, sier Marte til NTB.

Eli Strøm forteller at datteren har kom ut fra isolat fredag etter å ha ligget der i ni dager. Dermed fikk ikke Marte se dronning Sonja og kong Harald da de var og besøkte barnebarnet.

— Det har vært veldig annerledes denne gangen. Det har vært mye action, med vakter og fotografer i buskene. Spesielt gøy var det å se når kongen og dronningen kom på besøk, sier Eli Strøm til NTB.

Reiste hjem

Kort tid etter at prinsessen og hennes ektemann forlot sykehuset kjørte bilen inn i garasjeanlegget til parets leilighet i Professor Dahls gate i Oslo.

Ari Behn bar sin datter i en bærebag ut av bilen samtidig som han vinket til frammøte fotografer og journalister.

Pressefolkene tok lørdag oppstilling utenfor parets hjem for å få et glimt av de nybakte foreldrene og deres datter. (NTB)

(NTB)

STOLTE FORELDRE: Märtha Louise og Ari Behn på vei hjem med Maud Angelica.
FOTO: SCANPIX