Det var ved 21.30 torsdag kveld politiet fikk melding om brannen. Kort tid senere var skolebygget på Straumsfjellet fullstendig overtent.

— Vi kan ikke utelukke at brannen er påsatt, sier lensmannsførstebetjent ved Fjell og Sund lensmannskontor Bjørn Hagen til bt.no.

Politiet har i dag avhørt flere sentrale vitner, og etterlyser føreren av en sort bil som skal ha blitt observert i området like før brannen startet.

— Vi har foreløpig ingen mistenkte i saken, sier Hagen.

Brannmannskaper jobbet på spreng gjennom hele natten, og først i morgentimene i dag, ble slokkingsarbeidet avsluttet.

10 skoleklasser er rammet av brannen, og nærmere 100 elever må belage seg på en noe annerledes skolehverdag i tiden fremover. - Det vil nok bli endringer i timeplanen, ja. Men forhåpentligvis vil undervisningen gå som normalt, sier fungerende rektor Audun Ølnes ved Sotra Vidaregående Skule til bt.no.

Mandag morgen klokken 09.00 skal det holdes et orienteringsmøte for samtlige elever ved skolen.

— Vi vil bruke helgen på å diskutere hvordan vi skal løse problemet med nye undervisningslokaler. Foreløpig ser vi ingen grunn til å forlenge høstferien for elevene, sier Ølnes.

Fungerende rektor var i formiddag på brannstedet sammen med politiet og fylkesbyggesjefen. - Dette er veldig trist. Vi har mistet store verdier i brannen, sier Ølnes.

Den 1000 kvadratmeter store bygningen som brant opp i går kveld, blir leid ut til skolen. Det er eiendomsselskapet Lie Holding som eier bygningen.

— Vi har mistet verdier for mellom 11 og 12 millioner kroner i brannen, sier eiendomssjef Roy-Eddy Lie til bt.no.