Inne i Lokalavisa 2016 er det et eksklusivt intervju med sorenskriver Trond Våpenstad, som er hoveddommer under rettsforhandlingene i trippeldrapssaken.

— Vi var de eneste som fikk intervju ham. Det ække vi som har gjort det, men det er inne i avisa, sier Behroz Saddafi (15) til NTB.

Han og Remy Bredesen (15) går i 9. klasse på Meldvold skole i Frogner, der grendehuset er fylt av fire trippeldrapstiltalte, forsvarere, aktorat, tilskuere og ikke minst journalister og fotgrafer.

Til leirskole Salget går strykende og i løpet av få minutter har Behroz og Remy og to andre kompiser fått solgt 40-50 eksemplarer à 10 kroner.

— Pengene skal gå til leirskolen vi har kjøpt. Den ligger langt inne i skauen ved Kongsberg, sier Remy.

— Vi skal bruke penger til å nedbetale gjeld og pusse opp og kjøpe båter og sånn, fyller Behroz inn.

Avisa er en del av et skoleprosjekt.

— Alle i klassen har laget hver sin del, og så setter vi det sammen til én avis, forklarer Behroz.

Følger OrderudHan og Remy synes det har vært ålreit å jobbe som journalister, men er ikke sikre på at det er journalistikk de vil drive med i framtiden.

— Nei, vi har et år til på å bestemme oss, sier Remy.

De er opptatt av det som foregår inne i rettssalen begge to.

— Ser jo en del på TV og hører radio, sier Behroz.

— Og leser aviser, sier Remy.

De regner med at neste utgave av Lokalavisa 2016 (som er postnummeret til Frogner) kommer til å omhandle rettssaken.

— Det kommer nok noe ut i neste avis, ja, sier de i kor.

Kantinetitt Gutta fikk neppe solgt aviser til noen av de tiltalte, selv om Per og Veronica Orderud tok seg en tur ut for å kikke på kantina i pausen. Sammen med medforsvarer for Veronica Orderud, Heidi Ysen, tuslet de bort for å treffe vitnet Berit Holm som ble vist ut av rettssalen fordi hun skal vitne senere i saken.

Veronica var onsdag kledd i hvit genser med rød skjorte utenpå, mens Per hadde på seg en gul genser. Underveis tittet de mest på hverandre og Ysen, men kastet så vidt noen blikk bort på alle journalistene som vaker rundt i gangene.

Pressen fikk ikke lov til å fotografere de to mer enn under rettssakens første dag.