Brannvesenet er torsdag ettermiddag i ferd med å få kontroll over en skogbrann utenfor Haugesund. Et helikopter er satt inn i slukkingen.

— Nå er det vel bare et spørsmål om tid før de har brannen under kontroll, sier operasjonsleder Håkon Tornes i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt litt før klokken 16.

Helikopteret som ble satt inn ved 15-tiden, kan ta 2000 liter vann.

- Haugesunds naturperle

Tor Andre Johannessen bor nord for brannen.

— Det er en av Haugesunds naturperler som er blitt rammet. Det er trist at det nettopp er dette friområdet som nå brenner, sier Johannessen til bt.no.

Rundt 20 mann fra brannvesenet i Haugesund, 20 mann fra brannvesenet på Karmøy og 20 mann fra Sivilforsvaret deltar i slukkingen. En halvtime før helikopteret ankom, dekket brannen et areal på rundt 100 mål med krattskog, lyng og gress.

Brannen ble meldt klokka 10.58. Ilden oppsto ved Krokavatnet i Byheiene, cirka fire kilometer øst for Haugesund sentrum.

Sjette brann på kort tid

— Det er blitt noe mindre røyk nå, sier alarmoperatør Kjetil Gjerde i 110-sentralen. Han sier at det blåser østlig vind, vekk fra byområdet. Det er heller ingen bebyggelse i nærområdet.

— Det er sjette gang det brenner i dette turområdet i løpet av de siste ukene. Det er vanskelig å slukke denne ilden, sier Gjerde.

De mange brannene gjør at politiet setter i gang etterforskning.

— Det er ingen tekniske funn som tilsier at brannene er påsatt, men med såpass mange branner over kort tid, er det naturlig at vi undersøker saken, sier operasjonsleder Tornes.