Det kunne gått riktig galt da politiet tok seg inn i en leilighet i Sirdal i Vest-Agder etter å ha fått melding om at en person følte seg truet like etter midnatt natt til torsdag. Polititjenestemennene tok seg inn i et hus der de først oppdaget en person som oppførte seg rolig.

– Men så kom nok en person ut av et naborom, hevet en revolver og siktet mot en tjenestemann. Hans kollega så dette og fikk hindret et skudd som gikk av, fra å treffe noen. Deretter snudde vedkommende seg mot den andre politimannen og hevet våpenet på ny. Før han fikk gjort noe mer, kastet politimannen seg mot vedkommende og fikk lagt ham i bakken, sier driftsenhetsleder for politiet i Dalane, Henry Tendenes, til NTB.

Mannen holdt fortsatt våpenet etter at han var lagt i bakken, og nok et skudd gikk av. Deretter ble mannen pågrepet. Ingen av politimennene var bevæpnet under aksjonen.

– Dette kunne blitt en tragisk sak. Men det gikk heldigvis bra, sier Tendenes.

Tre andre personer, to menn og en kvinne, ble også pågrepet. Alle fire skal avhøres torsdag. De er mellom 25 og 30 år gamle, knyttet til narkotikamiljøet og betegnes som kjenninger av politiet.