Like etter klokken 09.00 i dag morges fikk politiet melding om at en kvinne hadde skutt mot en bygning med et skytevåpen i Skullerudveien i Oslo. Politiet rykket dermed ut til stedet, på jakt etter den aktuelle kvinnen. Ambulanse ble også tilkalt.

— Vi fikk melding om at en kvinne hadde vært ute på gaten og skutt med gevær. Vi rykket ut med alle tilgjengelige ressurser for å finne vedkommende, sier innsatsleder Tore Barstad til Aftenposten.no.

Pågrep mann med luftvåpen

Etter den angivelige skyteepisoden fortalte et vitne at den aktuelle kvinnen gikk videre bortover Skullerudveien, og hun skal ha gått inn i en bygning i området. Aftenposten.nos reporter på stedet forteller at politiet omringet en adresse på stedet.

— Etter å ha fått tips om hvor den aktuelle personen kunne befinne seg, tok vi kontakt i en leilighet. Der fant vi en mann som passet med beskrivelsen som var gitt oss, og vi fant to luftvåpen. Mannen erkjente å ha avfyrt skudd med et våpen i dag, sier innsatslederen til Aftenposten.no.

Personen i leiligheten ble pågrepet. Etter det Aftenposten.no kjenner til dreier det seg om en mann som hadde langt hår, og han ble derfor forvekslet for å vært kvinne av et vitne. Politiet driver nå undersøkelser på stedet for å påvise hvor mannen har skutt.

- Truet tre kvinner

Politiet har fått tips både om at mannen har skutt i en husvegg, og at vedkommende skal ha skutt mot ølbokser som han stilte opp, men dette har politiet foreløpig ikke fått bekreftet.

— Vi er ikke helt sikre på hvor han har skutt. Det er noe vi driver og sjekker ut nå, sier Barstad.

Tre kvinner skal også ha blitt truet av mannen som gikk rundt med våpen på åpen gate.

— Tre kvinner ble truet av mannen. Den ene av de tre kvinnene er preget av hendelsen, og vil nå få oppfølging hjemme hos seg selv, sier innsatslederen til Aftenposten.no.

Politiet karakteriserer situasjonen som dramatisk, siden det blant annet ligger skoler og barnehager i området. Skolene ble varslet om hendelsen, og sørget for at elevene ikke beveget seg ut i området.

Aftenposten/Bergens Tidende

HANS O TORGERSEN, AFTENPOSTEN