Skjenkingen skal ha skjedd under en mottakelse etter en regjeringskonferanse i Skien 8. februar i år.

Tea Nyvold (16), som er sekretær i organisasjonen Skien Ungdomsråd, forteller at hun ble tilbudt alkohol.

— Jeg takket nei, men så at andre under 18 år drakk alkohol. Jeg har tenkt på det i ettertid, og synes det var veldig dumt at vi under 18 ble tilbudt alkohol, sier hun.

— Dette er ikke vårt ansvar, men bevillingshavers, sier statssekretær Jan-Erik Larsen ved Statsministerens kontor til VG Nett. Han mener at Regjeringen har kjøpt en tjeneste, og må stole på at regelverket følges.

— Jeg fikk bestillingen på mat og drikke fra Utenriksdepartementet, og ordnet deretter med hjelp til servering. Så da er det i så fall mitt ansvar dersom ungdom under 18 år har nytt alkohol på mottakelsen, innrømmer restauratør Per Johansen i Skien.

Han sier han ikke tenkte på at det ville befinne seg ungdom under 18 år i lokalene den kvelden.

På menyen sto en buffet, og det ble servert både spansk rødvin, champagne og alkoholfri Telemarkcider.

— Vi fikk ikke beskjed om å spørre om alder, bare gå rundt med brettene med drikkevarer og tilby dette til gjestene, sier en av servitørene fra servitørklassen på Klosterskogen videregående skole til VG Nett.

250 fremstående personer fra Telemark, inkludert representanter for politiet, Kirken, fylket, fotballaget Odd og diverse kjendiser som blant andre Sputnik, Dizzie Tunes og Stephen Ackles stilte opp på mottakelsen på Ibsenhuset i Skien.

NTB