To personer ble plukket opp av sjøen og fraktet til Tromsø med et Sea King-helikopter etter forliset.

– Skipperen omkom, og styrmannen ligger på intensiven, sier den norske skipsagenten Kaj Tore Nilsen til NTB. Ifølge TV 2 er den omkomne skipperen 40 år.

Pressevakt Marit Einejord ved Universitetssykehuset i Nord-Norge opplyser at tilstanden til den skadde styrmannen er alvorlig, men stabil.

– Det kan tyde på at skipperen og styrmannen har blitt igjen på tråleren, sier skipsagent Nilsen, og legger til at det russiske rederiet er veldig takknemlig for innsatsen til den norske redningstjenesten.

15 i god form

De 15 andre som ble plukket opp fra en flåte, er nå i Tromsø og skal være i god form.

– De 15 mannskapene som nå er kommet til Tromsø, gjennomgår rutinemessige undersøkelser. De ser ut til å være i god form, sier Einejord til NTB.

Nå skal de få i seg mat og få tørre klær før de som er i stand til det, skal returneres til Murmansk.

Hovedredningssentralen fikk melding om at tråleren var i ferd med å synke klokken 6 fredag morgen. Like etter klokken 8 var tråleren gått ned, og hele mannskapet på 17 var plukket opp – to fra sjøen og 15 fra en flåte.

To Sea King-helikoptre, to kystvaktfartøyer, ett overvåkingsfly og flere fiskebåter som befant seg i området, ble sendt til havaristedet om lag 70 nautiske mil utenfor Tromsø. Det blåste liten kuling i området, og det var en del sjø. Hele mannskapet om bord i tråleren er russiske statsborgere.

Innbrakt i mars

Tråleren ble i mars 2008 brakt inn til Bodø av Kystvakten for å ha fisket uten å rapportere til norske myndigheter. Rederiet fikk utstedt et inndragingsforelegg på 490.000 kroner for å ha fisket 48,5 tonn uten å rapportere til norske myndigheter. Kapteinen fikk 10.000 kroner i forelegg.

Tråleren hadde tillatelse og kvote til å fiske i norsk sone, men da skipet forlot fiskefeltet, rapporterte ikke mannskapet inn fangsten slik de er forpliktet til. Dermed gikk kystvaktskipet KV Harstad til aksjon.

Tidligere norsk

Koralnes er eid av et georgisk rederi, men blir driftet av et russisk rederi med adresse i Murmansk. Tråleren har tidligere vært norsk, og Tore Roaldnes i havfiskerederiet Roaldnes fikk mange henvendelser fredag morgen, fordi navnet Koralnes knytter fartøyet til det Roaldnes-rederiet.

– Vi hadde kontrakt på at navnet skulle endres da vi solgte fartøyet. Det er ikke skjedd, og det synes vi er litt leit, sier han til Sunnmørsposten.