Det færøyske skipet «Thor Sentry» nærmer seg Hirtshals i Danmark, etter å ha vært i drift i Nordsjøen.

Ifølge Hovedredningssentralen for Sør-Norge går skipet for egen maskin og med nødstyring. Skipet følges av offshorefartøyet «Stril Power», som i løpet av onsdag blir avløst av redningsskøyta «Peter Henry von Koss».

Skipet med fem mann om bord sendte i 18-tiden tirsdag ut nødsignaler fra en posisjon 160 nautiske mil sørvest av Karmøy. En kjempebølge slo inn flere vinduer på brua og ødela trolig mye av det elektroniske utstyret, deriblant radiosamband og styringssystemer. Båten var lenge uten styring.

Et Sea King-helikopter ble tidlig sendt ut til havaristen, men er nå returnert til Sola. Bølgehøyden i området var minst 20 meter og det blåste full storm.

Fartøyet, som først ble meldt å være en fiskebåt, utfører vaktoppdrag for et oljeselskap. Mannskapet – tre bulgarer, en svenske og en færøying – er uskadd. Mannskapet har lykkes med å tette skipet provisorisk, slik at det ikke lenger tar inn vann.

– Vinden har løyet noe, og det er ikke lenger fare for skip og mannskap, sier redningsinspektør Tor Eivind Moss ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge til NTB.