En 24 år gammel mann og to kvinner på 23 og 24 år dro ut fra Signadalen onsdag og skulle etter planen kommet ned i Dividalen enten lørdag eller søndag ettermiddag.

Sammen med en hund la de tre vennene ut på en tur med dagsmarsjer fra hytte til hytte. Fredag var de på vei til Dærtahytten.

Erfarne fjellfolk Det har vært fine værforhold i fjellet de siste dagene, og de tre skigåerne skal være erfarne fjellfolk. Likevel valgte politiet å iverksette en redningsaksjon av frykt for at noe har skjedd.

– Vi har varslet Røde Kors og Fjelltjenesten. Pårørende er engstelige ettersom de hadde avtale om å komme ned enten lørdag eller søndag. Planen er å sette inn et redningshelikopter etter hvert, men om det blir mandag morgen eller tidligere, er ennå for tidlig å si, sier operasjonsleder Gaute Hoff i Troms politidistrikt til NTB.

Røde Kors og Fjelltjenesten reiste ut i området med til sammen seks snøskutere og noen firehjulinger, såkalte ATV-er. På grunn av lite snø er det vanskelig å komme opp i dalen. Redningsmannskapene vil mest sannsynlig velge en alternativ rute opp til Dærtahytten.

Uten dekning Det er uklart når redningsmannskapene er ventet å være på plass ved hytten.

– Vi håper å treffe på dem her eller se om de har skrevet i hytteboken, sier Gaute Hoff.

Sist pårørende hadde kontakt med dem var fredag da de hadde kommet seg opp på en høyde hvor de hadde fått mobildekning.

– Ellers må man ha satellittelefon for å ringe i området, men det har de ikke med seg, sier operasjonslederen.