Rundt 100 trøndere har fått utført «skjønnhetsoperasjoner» nedentil de siste årene, ifølge Adresseavisen. Mange av dem vender tilbake til Regionsykehuset i Trondheim med både gul og blå manndom. Penisforlengelse er nemlig langt fra noen trygg affære. De som legger seg på operasjonsbordet, risikerer å få et kjønnsorgan som peker i de rareste retninger.

Dårlig styring

En ringerunde bt.no har gjort til lokale urologer, tyder ikke på at defekte peniser etter fiasko-operasjoner er like vanlig i Bergen og omegn som i Trøndelag.

— Jeg har ikke hørt om et eneste tilfelle hvor vi har måttet behandle menn etter slike operasjoner, sier seksjonsoverlege Lars Dæhlin ved Urologisk avdeling på Haukeland sykehus.

Han er likevel kjent med problemet, som jevnlig drøftes i fagmiljøet.

— Jeg vil på det sterkeste advare menn mot penisoperasjoner, som i verste fall kan ødelegge kjønnsorganet. Styringen over penis blir mye dårligere, siden penisroten blir skåret over. Penisen kan rett og slett peke skjevt ved ereksjon, forklarer overlegen.

Krymper

Andre vanlige problemer er kroniske smerter, arr, klumper, infeksjoner og kjønnsorgan som etter en stund begynner å krympe. - For de fleste blir en slik operasjon en skuffelse. Jeg skjønner ikke hvorfor noen vil utsette seg for dette for å forlenge penisen med noen centimeter. Det er nok riktigere å henvise dem søm ønsker dette til en psykolog, sier Dæhlin.

Penis forlenges ved at å ta et snitt i fettet rett over penisroten. Dermed trekkes kjønnsorganet lengre frem, men blir også sittende lengre ned.

For å gjøre penis tykkere, sprøytes det fett fra pasientens kropp inn i underhuden på penis. Operasjonen koster titusenvis av kroner og Danmark er et vanlig reisemål for norske menn som ønsker noen centimeter ekstra.

FÅR DRAHJELP: Rundt 100 trøndere har reist til utlandet for å forlenge penis. Penis forlenges ved at å ta et snitt i fettet rett over penisroten. Dermed trekkes kjønnsorganet lengre frem.
Arkivfoto: BT