ESPEN TJERSLAND

Nærmere 150 mennesker, de fleste medlemmer av ThinkSeven, deltok på gårsdagens møte i Terminus Hall Gallery.

Edward Ludbrook er mannen som skal få fart på det kontroversielle nettverksselskapet Seven. I mars flytter han til Göteborg for å innta sjefsstolen i selskapet — og i mellomtiden er han på rundreise i Norge for å oppildne medlemsmassen.

— Vi skal skape en pengemaskin, og vi skal tjene penger raskt, sier Ludbrook, mens han viser foiler og grafer som peker rett til himmels. Forsamlingen klapper.

— Dere trenger ikke være bekymret. Jeg vet mer om denne bransjen enn alle dere til sammen.

Ludbrook er ingen reservert mann. Han skryter hemningsløst av sin egen karriere innen nettverksbransjen, og budskapet er klart: så lenge han står ved roret så skal medlemmene tjene penger. Mye penger.

— Jeg liker ikke dette i det hele tatt, sier en bekymret mor til BT. Hun var svært skeptisk da datteren ble medlem i Seven, og dro i går på møtet sammen med datteren for å høre hvordan selskapet opererer.

— Jeg ble ikke akkurat overbevist, sier hun, og før hun får snakket ferdig har datteren skjøvet henne ut døren.

Svært få av medlemmene ønsker å snakke med BT.

— Det står i kontrakten at vi ikke har lov til å snakke med pressen, sier en ung mann i begynnelsen av 20-årene.

Andre rister på hodet og fortsetter mot døren uten ett ord.

Halvannen times peptalk med en av guruene i nettverksindustrien ga trolig resultater på de unge medlemmene som var til stede på møtet.

— Jeg føler meg ganske oppildnet, og får lyst til å gå rett hjem å jobbe, sier Åshild Vindheim (21) - som neppe har fått med seg instruksene i medlemskontrakten.

THE BOSS: New Zealenderen Edward Ludbrook er i dag seniorrådgiver i nettverksselskapet ThinkSeven. I mars inntar han stillingen som president. I går holdt han foredrag om selskapet på Hotell Terminus i Bergen. <br/>Foto: JAN M. LILLEBØ