Det fortalte prinsessen under en pressekonferanse i Stiftsgården i Trondheim i dag.

På spørsmål om hvordan prinsessen skulle virke som kulturformidler, avslørte Märtha Louise at hun er i gang med et samarbeidsprosjekt med blant andre Harmonien.

Samtidig understreket hun at hun er svært opptatt av å skille mellom representasjonsoppgaver og kommersielle oppdrag.

Pressen misforsto

Under pressekonferansen i Bergen avslørte også Märtha Louise symbolikken i den kreative kjolen hun bar under 30-årsfeiringen i Bergen i fjor høst.

— Sekseren på terningen symboliserte ikke Ari, dere har misforstått. Ari satt her et sted, forklarte Märtha Louise og pekte på et sted under hoften.

— Han var symbolisert med åtteren på biljardkulen, humret prinsessen.

Hun ville ikke røpe noen detaljer om fredagens brudekjole, men hennes tilkommende avslørte at han gledet seg til å se kjolen.

En dansk journalist konfronterte prinsessen med ryktene om at hun skal ha slanket seg ti kilo før bryllupet, og ville vite om dette skyldtes kjærlighet eller bekymringer.

— For det første vil jeg si at jeg ikke har tatt av ti kilo. Og hvis jeg hadde gjort det, hadde det bare vært på grunn av kjærlighet, svarte prinsessen.

Hun la til at hun har gått ned i vekt, go at hun tror det er naturlig i forbindelse med et bryllup.

— Det er mye å gjøre og man har mye fokus, men jeg har ikke prøvd å gå ned i vekt.

"Luket ut" venner

Prinsessen og hennes forlovede Ari Behn kommenterte også lekkasjer til media. Prinsessen fortalte at hun opp gjennom tidene har "luket ut" venner som har lekket til pressen.

— På denne måten får vi til sjuende og sist veldig gode og lojale venner, sa hun.

Ari Behns tidligere bestevenn, fotograf Per Heimly, har solgt flere private bilder av Behn, som er blitt trykket i de siste utgavene av Se og Hør. Behn kommenterte ikke forholdet til Heimly, men understreket at bildene aldri var ment for publisering.

— Det er vondt når enkelte lar seg friste til å selge bilder som aldri var ment å publiseres, sa forfatteren.

— Har bildesalget ført til at vennskapet har opphørt?

— Det er et privat spørsmål, svarte prinsessen på vegne av sin kjære.

Ellers uttrykte prinsessen at hun stort sett var fornøyd med medias oppførsel.

Spørsmålet om prinsessen anså seg selv som en del av "den nye vinen", ble besvart med et lattermildt "nei".

Flere utenlandske journalister stilte Ari flere inngående spørsmål om hans fortid, og om hva han syntes om å bli sammenlignet med Mette-Marit.

— Å bli sammenlignet med henne er jo veldig hyggelig. Hun er en flott person, svarte Ari.

Kortfilmen hans fra Las Vegas, der Ari Behn flørter med kokain og prostituerte, mener han selv er en kritisk kommentar til den typen liv.

Han la til at han ikke har gjort noe han angrer på i livet.

Husker ikke første daten

Prinsessen påsto i dag at hun ikke husket den første daten, men sa at det ikke var vanskelig å bli forelsket da hun traff Ari.

Da pressen ville vite hvordan man sjekker opp en prinsesse, kunne ikke Ari gi noe klart svar.

— Jeg har alltid sagt: Er det meningen at det skal bli oss, så blir det oss. Og det er jeg veldig glad for at det er blitt.

På pilegrimsferd

De to møtte pressen med hver sin pilegrimsstav, og fortalte om pilegrimsferden fra Orkdal til Nidaros i forrige uke. Ferden begynte forrige mandag og paret kom til Trondheim på ettermiddagen 16. mai.

— Det var en veldig flott tur, noe av det mest geniale vi har gjort tror jeg. Vi har hatt veldig mye å tenke på. I naturen fikk vi roet det hele ned med ro og ettertanke sammen med pilegrimspresten her i Nidaros, sa prinsesse Märtha Louise.

— Dere lurer kanskje på hvorfor Aris stokk er litt kortere enn min. Det er fordi han måtte slåss med et skogtroll for å redde meg, la hun til.

Da de kom til Trondheim, gikk de tre ganger rundt Nidarosdomen.

— Og det klarte vi å holde helt hemmelig, humret Märtha.

Paret skal skrive bok om reisen til Trondheim og bryllupet. Over 100 pressefolk har møtt frem på dagens pressekonferanse.

Fra ønskelisten nevnte prinsessen at de ønsker seg kunst og "ting til kjøkkenet".

MØTTE PRESSEN: Prinsessen og hennes forlovede møtte pressen for siste gang før bryllupet fredag.
Foto: Scanpix