Alle de siktede er i varetekt, og politiet utvider nå etterforskningen.

– Vi håper at fengslingene skal skape ro rundt etterforskningen, sier politiadvokat Line Steen Presthus i Oslo politidistrikt til NTB.

Hun bekrefter at det er aktuelt å etterforske halliknettverket også i Bulgaria for å styrke påtalemyndighetens sak etter Operasjon gatejenter her hjemme.

Har sendt anmodning

Etterforskerne i oslopolitiets seksjon for organisert kriminalitet har allerede sendt en rettsanmodning til Bulgaria om bistand. Trolig kommer det i løpet av kort tid en ny og betydelig mer omfattende anmodning om politibistand i opprullingen av det store halliknettverket politiet mener å ha sprengt i Oslo.

– Den første anmodningen ble sendt etter at en av de bulgarske kvinnene anmeldte en av de siktede for menneskehandel. Nå ser det ut til at vi kan komme til å utvide den anmodningen, bekrefter Presthus.

Politiet anser den 29 år gamle norsk-tyrkeren som mer sentral i nettverket enn de andre siktede. Han er i tillegg til hallikvirksomhet og siktet for menneskehandel.

Siktede fengslet

Onsdag kveld ble den siste av de 11 siktede puttet i varetekt av Oslo tingrett. Dermed håper politiet på ro rundt etterforskningen av halliknettverket. Håpet er at flest mulig av de 18 kvinnene som blir tatt hånd om av politiet etter aksjonen, skal stå fram som vitner mot ligaen.

I tillegg blir det svært viktig å finne kvinner i Bulgaria som har kommet til Norge om prostituerte.

– Vi kommer i første omgang til å lete i Bulgaria etter vitner knyttet opp mot saken her i Norge. Vi mistenker at det kan være noen der nede som kan fungere som bakapparat, sier Presthus.

160 prostituerte

Presthus understreker at etterforskningen fortsatt er i en tidlig fase og at det er for tidlig å si noe om konkrete etterforskningsskritt.

Det bulgarske prostitusjonsmiljøet utgjør nå den tredje største gruppen av prostituerte i Norge og politiet har en liste på 160 navngitte, bulgarske kvinner jobber eller har jobbet som prostituerte i Norge de siste årene, ifølge Aftenposten.

Nordmenn siktet

To nordmenn, en 39-åring og en 57-åring, er siktet for å ha hjulpet ligaen med leiligheter der det er blitt solgt seksuelle tjenester. 39-åringen skal ha eierforbindelser til en leilighet som ligaen har brukt, mens 57-åringen settes i tilknytning til to andre leiligheter.

– Min klient erkjenner de faktiske forholdene, men ikke straffskyld, sier advokat Fridtjof Feydt til NTB. Han forsvarer 39-åringen.

– De er siktet etter straffelovens bestemmelser om organisert kriminalitet, men jeg oppfatter ikke min klient på noen måte som en del av dette nettverket, sier han.

Flere av de siktede som ble fengslet onsdag kveld har påkjært eller tatt betenkningstid på fengslingsspørsmålet. Dermed er det snart duket for en ny runde med fengslingsmøter.