Huseiernes Landsforbund (HL) opplyste i dag at de vil mobilisere tusenvis av mennesker foran Stortinget når det neste torsdag arrangeres en demonstrasjon mot den høye strømprisen.

— Vi håper at opp mot 10.000 mennesker vil slutte seg til demonstrasjonen. Nå må stortingspolitikerne ta ansvar og få strømprisen ned, sier administrerende direktør Peter Batta i Huseiernes Landsforbund.

Han fnyser av olje- og energiminister Einar Steensnæs (KrF) sin oppfordring til private husholdninger om å spare på strømmen.

— Det er ualminnelig frekt av Steensnæs å si noe sånt når staten øker momsinntektene sine voldsomt på grunn av den høye strømprisen. Det er et enormt gap mellom den virkeligheten teoretikerne i departementet befinner seg i og den virkeligheten vanlige forbrukere opplever, hevder Batta.

Han oppfordrer nå alle som er irritert over den høye strømprisen, og som har tilgang til e-post, om å sende sinte meldinger til olje- og energiministeren.

— Steensnæs sover. Nå må han vekkes, sa Batta da HL tirsdag dro i gang det organisasjonen kaller en folkeaksjon mot høye strømpriser. (NTB)