Inga Sverdrup

Ridvan Halimi forklarte i dag at David Toska ba han om å kjøre den stjålne Ford Excursionen tilbake til Oslo. Før han kjørte, spurte Toska om Halimi kunne skaffe to biler og en lastebil.

-Visste du hva de skulle brukes til?

-Nei, men jeg tenkte jo at han skulle bruke de til en jobb. Jeg vet jo hva David er kjent for, så jeg regnet med at han trengte dem til en spektakulær jobb, et innbrudd.

-Var dette en invitasjon til å bli med på denne spektakulær jobben? Du var vel allerede med?

-Ja, jeg var jo det.

-Men var dette en videre invitasjon?

-Ja, jeg følte det.

Forden Halimi skulle kjøre tilbake, er bilen Schumann skaffet til Toska, men som han senere ville ha tilbake fordi han var redd han var blitt sporet. Halimi forklarte at han var veldig overrasket over å se Forden i Stavanger. Han kjente nemlig igjen bilen fra sin egen garasje i Oslo. Der hadde den stått sammen med en annen liknende bil. Garasjen i Oslo disponerte Halimi sammen med en kompis. Halimis beskrivelse av de to bilene er identisk med de to bilene Schumann sier han stjal fra Ford på Hamar 20. februar 2004 og som han senere kjørte til Stavanger.

Halimi kjører Forden tilbake igjen til Oslo. Der skulle han få hjelp av to andre til å stjele bilene Toska trengte.

— Hvorfor kunne ikke de to ordne dette selv? spurte sorenskriver Helge Bjørnestad

— De var vel ikke like flinke biltyver som meg da.

Sammen med en venn stjal Halimi en Range Rover fra Bilia på Økern

På IKEA på Alnabru stjal Halimi en Volvo lastebil. De to bilene ble plassert i garasjen Halimi disponerte sammen med en venn.

Lørdag 3 april blir bilene plassert på ulike steder i Oslo der de skulle hentes

I RETTEN: Ridman Halimi og advokat Trygve Staff.
SCANPIX