— Det var 31 personer med toget, inkludert besetningen på to. Noen av dem klaget over rygg- og nakkesmerter etter avsporingen, sier vakthavende redningsleder Andreas Bull ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

De sju var mandag morgen på vei til sykehus i Elverum.

Uskadde personer er tatt hånd om og blir samlet i nærheten av ulykkesstedet, opplyser Hedmark politidistrikt i en pressemelding.

- Fløy i løse luften

Passasjer Jannika Grimbe var selv om bord i toget. Da det sporet av rykket det voldsomt, og situasjonen ble straks temmelig kaotisk, forteller hun til Aftenposten.no.

— Det var som en berg- og dalbane, og folk ble kastet ut av setene. I min vogn så jeg tre skadede, som slet med pusteproblemer og nakke- og ryggsmerter, sier Grimbe.

Grimbe forteller at hun har fått opplyst at en bekk har gravet ut store deler av banelegemet.

— Jeg ble fortalt at vi fløy 40-50 meter i løse luften. Skinnene hadde ikke bakkekontakt. Deretter sporet toget av og føk om lag 200 meter før det stanset og ble stående veldig skrått, sier hun.

Den samme beskrivelsen gir medpassasjer Per Roger Bekken fra Tynset.

— Det ser ut som en bekk har gravd vekk hele banelegemet og at skinnene henger i løse luften. Her måtte det jo skje en avsporing. Det var enda bra at det skjedde på en rettstrekning slik at toget fikk bremset litt, sier Bekken til Arbeidets Rett.

Ikke helikopterbehov

Hovedredningssentralen ble kontaktet av Hedmark politidistrikt klokka 7.28 og tok da kontakt med AMK Innlandet.

— Vi fikk da beskjed om at det ikke var noe behov for helikopterassistanse, sier Bull.

Togsettet på to vogner sporet av på Opphus i Stor-Elvdal kommune, 30 kilometer sør for Koppang, opplyser informasjonssjef Dag Svinsås i Jernbaneverket til NTB.

Jernbaneverket fikk melding om avsporingen klokka 6.43. Toget var på vei fra Røros til Hamar da det sporet av. Det var ventet inn til Hamar klokka 7.46.

Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent, men ifølge en av passasjerene så det ut som om skinnegangen hang i løse lufta bak togsettet.