Dalane tingrett fant bevis for at mannen to ganger planla nøye å drepe sin 14 år eldre kone, skriver Stavanger Aftenblads nettutgave.

Før det første drapsforsøket innbilte mannen kona at han hadde kontakt med utenomjordiske makter, og i tingretten ga ektefellene uttrykk for at de inngikk en form for selvmordspakt, etter råd fra disse maktene. I denne perioden tegnet de livsforsikringer for til sammen 10 millioner kroner.

Ekteparet kom til at utforkjøring var en brukbar metode for å ta livet av seg. Sommeren 2002 var de på biltur da de med overlegg kjørte av veien, og havnet i Hovsvatnet, nord for Moi. Kona forklarte i retten at hun merket at mannen holdt hodet hennes nede mens de satt inne i bilen.

Dagen etter fikk 32-åringen kona til å ta seg et karbad med eteriske oljer. Da hun var vel nede i vannet, kastet han et elektrisk apparat tilknyttet strømnettet i badevannet. Kvinnen klarte å kaste ut apparatet og komme seg ut av vannet.

Etter episoden i badekaret skal mannen ha innrømmet ovenfor kona at han forsøkte å ta livet av henne for å få utbetalt forsikringspengene. Han begrunnet drapsforsøkene med trusler fra personer i et kriminelt miljø. En rapport fra psykiatrisk sakkyndige sier mannen var strafferettslig tilregnelig i den aktuelle perioden. Retten karakteriserer handlingene som svært utspekulerte og sier at utfallet av drapsforsøkene like gjerne kunne vært at kvinnen døde.

I straffeskjerpende retning legger retten vekt på at mannen utsatte sin lille sønn, som var passasjer i bilen, for fare ved utforkjøringen. I tillegg til fengsel i sju år har retten dømt mannen til å betale 100.000 kroner i oppreisning til kona, som var sykemeldt i ett år etter hendelsene.