Nivået på anitoksidanter i blodet øker etter moderat inntak av mørk sjokolade, sier Alan Crozier ved Glasgow University ifølge den britiske avisen The Independent. Antioksidanter er kjent for å ha en beskyttende effekt mot blant annet kreft og karsykdommer.

Antioksidanter

Men funnene gjør ikke at slikkmunner kan momse i seg ubegrensete mengder sjokolade. Den positive effekten er kun målbar av mørk sjokolade uten melk. Drikker man et glass melk til sjokoladen, forsvinner også de helsemessige fordelene.

Alan Crozier har gjennomført undersøkelsen sammen med Italias nasjonale institutt for mat og næring i Roma. Han fant at mørk sjokolade inneholder det dobbelte antallet av en type antioksidanter kalt epicatechin i forhold til melkesjokolade.

Ikke sponset

Gjennom forsøket har de skotske og italienske forskerne funnet at melk ser ut til å hindre at antioksidantene tas opp i blodet. Resultatene av undersøkelsen er publisert i tidsskriftet Nature.

— Folk skal ikke se denne undersøkelsen som en anledning til å fråtse i mørk sjokolade, sier Alan Crozier.

— Den bør kun konsumeres i moderate mengder.

For ordens skyld; undersøkelsen er ikke sponset av sjokoladeindustrien...

SUNT: ...men kun i små mengder. <br/>FOTO: OVE OLDERKJÆR
OVE OLDERKJÆR