Mannen sto tiltalt i en straffesak i Heggen og Frøland tingrett, og den 31 år gamle mannen var på vei ut til en ventende politibil for å bli fraktet tilbake til Ullersmo da skuddene falt. Det ble avfyrt fire skudd, og ett av disse traff ham i hodet.

— Meget dramatisk

— Min klient var litt foran meg. Jeg sto igjen inne og diskuterte med aktor da vi hørte fire skudd. Da jeg kom ut lå han på bakken. Mannen som hadde avfyrt skuddene var allerede pågrepet og lagt i bakken, sier den skutte mannens forsvarer, advokat Jan Kildahl, til NTB.

— Min klient var skutt fire ganger, derav én gang i hodet. Jeg kan ikke forstå annet enn at det var kritisk. Han pustet, men var ikke ved bevissthet, sier Kildahl.

Advokaten opplevde hendelsen som svært dramatisk.

— Det var ganske uvirkelig. Til tross for at den pågrepne har kommet med trusler mot min klient tidligere, er det overraskende at noe slikt kan skje mens han er i politiets varetekt, sier en sjokkert forsvarer.

Uvenner

Den 37 år gamle mannen som er pågrepet, slo i 2003 ned 31-åringen med en batong slik at han ble alvorlig skadd, blant annet pådro han seg åpent kraniebrudd.

— Min klient har vært i en situasjon der blant annet vedkommende som er pågrepet, har utsatt ham for alvorlige trusler. En gang slo den pågrepne min klient nesten i hjel, sier Kildahl.

Den pågrepne har tidligere vært dørvakt i Mysen, og han skulle ha møtt i retten i fjor høst. Saken ble imidlertid utsatt da ukjente menn skjøt flere skudd mot dørvaktens rekkehusleilighet. Han har siden gått med voldsalarm.

Dømt for drap

31-åringen har en broket fortid. Han skal blant annet ha brukt skytevåpen mot seg selv og andre.

I 1997 skjøt han ifølge TV 2 Nettavisen ned og drepte en tobarnsmor på Mysen. Han ble dømt til syv års sikring, en dom han anket og fikk redusert til fem år.

I løpet av sikringstiden var han involvert i en skyteepisode mot en 41-åring i Askim. Han ble imidlertid frifunnet for dette fordi retten mente han handlet i nødverge.