Inga Sverdrup

Thomas Thendrup (34) nekter å ha deltatt under Nokas-ranet. Hans inntil nå lovlydige bror har innrømmet å ha deltatt i de dramatiske minuttene på Domkirkeplassen i Stavanger 5.april 2004. Storebrorens deltakelse skjedde ifølge Thomas Thendrup uten at han visste om det. Thomas Thendrup skal også ha blitt tilbudt en plass på ranslaget, men skal ha takket kontant nei.

Thomas Thendrup forklarte i retten i dag, at han først to uker etter ranet fikk vite at broren Johnny hadde deltatt.

— Jeg kommer opp på tomten hans og spør hvordan det går. Han så litt trist ut. Jeg spurte hva det var. Han sa han var blitt skutt. "Ikke kødd" sa jeg. Så drar han ned buksen og viser meg.

— Hva forteller han deg da? spurte dommer Helge Bjørnestad

— Han sier at han var med på det ranet.

— Hva sa han om dette ranet?

— Han sa at han hadde blitt skutt av politiet. Det første som slo meg var at jeg ble redd for han. Og egentlig sjokkert når han sier at han har vært med på det ranet.

Tidligere i sin forklaring har Thomas Thendrup lagt vekt på at det var han selv som var familiens svarte får. Derfor slo det ham aldri at storebroren skulle få samme forespørsel om å være med på ranet, en forespørsel han selv hadde takket nei til.

— Johnny har jo aldri gjort noe galt i hele sitt liv. Det jo jeg som er det svarte fåret. Derfor slo det meg aldri at han skulle få den forespørselen, og jeg spurte heller ikke.